Stalen ramen en deuren

Home Diensten Stalen ramen en deuren
stalen raam dubbel glas

Stalen ramen en deuren

Bij veel hedendaagse woningen wordt er tegenwoordig gekozen voor stalen ramen en deuren. Daarbij gaat het niet alleen over de modernste nieuwbouwwoningen. Ook in meer klassieke woningen worden stalen ramen en deuren als modern accent geplaatst. Daarnaast is het ook een populaire keuze voor poolhouses en andere bijgebouwen.

De materiaalkeuzes voor ramen en deuren zijn natuurlijk heel breed vandaag. Toch komt de combinatie van staal en beglazing er de laatste jaren steeds meer als winnaar uit bij wie bouwt of renoveert. En dat is meer dan een stijlkeuze voor wie bijvoorbeeld hout of PVC minder graag ziet.

Stalen ramen en deuren hebben een aantal belangrijke troeven:

  • ze zijn zeer stevig en kunnen dus tegen veel meer dan een stootje
  • ze vragen maar een heel beperkt onderhoud, de coating kan jarenlang mee
  • ze zijn vlot schoon te maken bij de doordeweekse kuisbeurt
  • de ontwerpen zijn op maat, met vaak unieke elementen in het design

Denkt u ook aan stalen ramen of deuren? Wij helpen u graag met het ontwerp en de realisatie. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Hoe integreren wij beglazing in de staalconstructie?

De beglazing in onze stalen deuren en stalen ramen gebeurt op de traditionele methode, dat wil zeggen met mastiekboorden die rondom het glas worden aangebracht. We werken ook met veiligheidsglas of met dubbel isolerend glas, afhankelijk van waar het stalen raam of de deur komt.

Dat heeft ook een bijkomend voordeel: we kunnen de beglazing bijvoorbeeld ook in heel fijne staalprofielen steken, zelfs 1 cm dikte is kan nog. Daardoor is de natuurlijke lichtinval door het venster optimaal. Bij kaders in hout, PVC of aluminium zijn dergelijke dunne profielen niet mogelijk.

Alle soorten stalen deuren mogelijk

Wat stalen deuren betreft, krijgen we soms de vraag in welke types die allemaal kunnen. Eigenlijk zijn alle denkbare binnen- en buitendeuren mogelijk. Van een voor- of achterdeur tot terrasdeur en binnendeuren. Dat kunnen ook zowel draaideuren als schuifdeuren zijn.

Enkele realisaties

houten schuifpoort op rail
Een vraag voor ons of graag een offerte gewenst?
Neem gerust contact op voor uw vragen of om een afspraak te maken.