Stalen poort op maat laten maken? Tips en info

houten en stalen poort

Bij onze maatwerk poorten is een stalen poort op maat een vaak gekozen optie. Niet toevallig, want staal is natuurlijk een stevig materiaal dat de weersomstandigheden zeker aan kan en het past zowel bij klassieke als moderne woningen. Daarnaast is staal ook uitstekend te combineren met hout en zijn er ook verschillende creatieve mogelijkheden, denk aan een poort met cortenstaal, stalen lamellen of stalen platen.  In dit artikel geven we je graag wat inspiratie voor een stalen poort op maat.

Welke types stalen poorten zijn er?

Eigenlijk kan je de courante types poorten in staal vervaardigen. Zowel draaipoorten, schuifpoorten als vouwpoorten zijn mogelijk.

Draaipoorten in staal

Stalen draaipoorten zie je nog steeds het vaakst. Ze werken als een deur, die scharnierend open en dicht zwaait. Ze kunnen op maat worden gemaakt in enkele of dubbele variant en kunnen ook worden aangepast met een reeks interessante opties zoals een brievenbuszuil, pakjesluik, videofonie, etc.

schuifpoort lamellen

Stalen schuifpoorten

Schuifpoorten werken door open en dicht te schuiven op een rail. Ze zijn een goede optie voor panden met beperkte ruimte en kunnen eveneens worden aangepast met allerlei opties. Dit type stalen poort is handig om ruimte op de oprit te besparen, met draaipoorten moet je immers rekening houden met de draaicirkel van de poortvleugels.

Schuifpoorten zijn er in verschillende uitvoeringen, waaronder vrijdragende en ongebaande poorten. Vrijdragende poorten werken zonder grondspoor, waardoor ze geschikt zijn voor oneffen terrein, terwijl ongebaande poorten een geleidingssysteem gebruiken om de poort op zijn plaats te houden.

Wanneer je plaats hebt om een schuifpoort te plaatsen, is dit een topkeuze om naast een stalen poort op maat ook automatisatie toe te passen.

houten en stalen poort

Vouwpoorten

Vouwpoorten zijn een combinatie van draai- en schuifpoorten. Ze werken door in het midden te vouwen, waardoor ze ideaal zijn voor panden met beperkte ruimte. Vouwpoorten zijn er in twee uitvoeringen: naar binnen en naar buiten vouwpoorten. Naar binnen gerichte vouwpoorten zijn ideaal voor panden met een hellende oprit, terwijl naar buiten vouwbare poorten het beste zijn voor panden met een vlakke oprit.

Vraagt een stalen poort veel onderhoud?

Onze stalen poorten worden in ieder geval behandeld met een anti-corrosie coating waardoor ze goed bestand zijn tegen weersinvloeden en roest. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die je zelf kan doen om je poort in goede staat te houden:

  • Verwijder het vuil regelmatig, een paar keer per jaar. Dit kan gewoon met warm water en eventueel een neutraal reinigingsmiddel. Let op met schuurmiddelen, zuren of alkaliën en vermijd ook het gebruik van een hogedrukreiniger.
  • Smeer de bewegende onderdelen af en toe zoals scharnieren bij draaipoorten of het loopwerk in geval van een schuifpoort. Zeker wanneer ze beginnen piepen of kraken. Zo voorkom je schade op termijn.
  • Je kan eventueel om de paar jaar de coating versterken met een speciaal product dat vocht en vuil afweert. Indien je ook houtbekleding hebt is dat zeker eens aangewezen na een tijdje.
Dubbele draaipoort hout en cortenstaal

Wat is belangrijk bij de keuze van een stalen poort op maat?

Waar dient de poort vooral voor?

Het doel van een stalen poort is wellicht het eerste wat je moet weten. Heb je de poort vooral nodig voor je veiligheid, voor meer privacy of gaat het toch vooral om esthetiek? Dit zal je begeleiden bij het kiezen van de juiste poort voor je woning.

Welke stijl zie je graag?

Het ontwerp van je stalen poort moet natuurlijk eerst en vooral passen bij je woning zelf. Maar daarnaast is het natuurlijk ook de vraag wat je zelf graag ziet.

  • Heb je graag een volledige stalen poort?
  • Liever staal gecombineerd met hout?
  • Werken we met planken, lamellen, platen?
  • etc.

Budgettaire keuzes

Stalen poorten op maat zijn er in verschillende prijsklassen, afhankelijk van je keuzes en natuurlijk de omvang van de poort. Bij maatwerk hou je ook rekening met de installatiekosten en eventuele extra beveiligingsfuncties die je mogelijk wilt toevoegen. Ook de keuze voor al dan niet automatisatie heeft een impact op het budget.

Clement Poorten helpt je graag aan een stalen poort op maat

Een op maat gemaakte stalen poort is dus een meerwaarde voor je woning inzake comfort, stijl en privacy. Wij helpen je graag aan een maatwerk poort. Interesse? Contacteer ons vrijblijvend

Contact

Tel: 09 324 60 32
E-mail: info@clementpoorten.be
Adres: Léon Bekaerlaan 30C
9880 Aalter

clement poorten bestelwagen

Een vraag of een vrijblijvende offerte voor jouw project?

Laat het ons weten en we helpen je met plezier verder.