Poort met alinel: ontdek een innovatieve aluminium bekleding

Alinel bekleding poort

Een aluminium poort is samen met staal een courante afwerking van metalen poorten. In de alu afwerkingen vestigen wij graag even je aandacht op een poort in alinel. Dit is een innovatieve en stijlvolle afwerking met aluminium profielen die in elkaar haken. In dit artikel lichten we graag toe wat alinel is en geven we je graag wat inspiratie voor jouw project.

Wat is alinel?

Alinel is een Belgische fabrikant die zich specialiseert in modulaire oplossingen voor aluminium afwerkingen van onder meer bekleding van poorten, brievenbussen, gebouwen en nog meer architecturale projecten. Het belangrijkste product zijn de aluminium afwerkingsprofielen met tand-haakverbinding die dienen als afwerking voor tal van projecten.

Alinel oogt erg stijlvol en verfijnd en je kan er heel wat kanten mee op.

 

Alinel bekleding poort

 

Poorten met alinel: wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn uiteenlopende profielen mogelijk met alinel. Zo heb je afwerkingen met symmetrische blokken, maar net zo goed met meer onregelmatige overgangen. Ook de dieptes van de profielen verschillen om zo een verfijnder of net een meer robuust effect te creëren. Momenteel zijn er 5 types afwerking verkrijgbaar.

Type A

ALINEL Type A

Dit type bestaat uit blokken van 30×20 mm. Het vertrekt van een symmetrische geblokte vorm met verticale oriëntatie. Dit is een van de meest gekozen opties vanwege de stijlvolle en strakke bekleding die je ermee kunt maken.

Type B

ALINEL Type B

Het type B is breder dan de A met blokken van 40 x 25 mm. De tussenvlakken meten 50 mm. Deze reeks is ook verkrijgbaar in houtlook in plaats van aluminium look. Hierbij zijn de vormen dus iets dieper en iets meer uitgesproken dan in het voorgaande bloktype. Daardoor oogt het iets moderner. Ook dit wordt vaak gekozen voor poorten en hekwerk.

Type C

ALINEL Type C

Dit is een asymmetrische bekleding met verticale oriëntatie. Dit is een leuke optie als je een poortbekleding wilt die wat onregelmatiger is qua profiel. Het wordt soms ook toegepast in combinatie met Alinel Type A om zo wat creatieve overgangen te maken tussen het symmetrische en het asymmetrische profiel. Vooral leuk om een unieke touch aan uw poortbekleding te geven.

Type D

ALINEL Type D

Dit profiel werkt niet met blokken maar met dunne vinnen die uit het tussenvlak opsteken. Dit profiel is op die manier iets eleganter dan de voorgaande blokprofielen.

Type E

ALINEL Type E

Het vijfde type is eigenlijk gebaseerd op het uitzicht van een wand met plankenbekleding. Al zijn er ook andere insteken mogelijk door de onregelmatigheid van dit profiel in combinatie met een tand-haakverbinding die in vrijwel alle combinaties naadloos weg te werken is in de poortbekleding.

Nog wat meer mogelijkheden bekijken van dit materiaal? Op alinel.be vindt u nog meer inspirerende voorbeelden met de 5 voorgaande types Alinel bekleding.

Clement Poorten helpt je graag aan een Alinel poort op maat

Je kan bij ons terecht voor zowel het ontwerp, de productie als de plaatsing en poortautomatisatie van jouw Alinel poort op maat. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend plaatsbezoek en we helpen je graag verder.