Poort met videofoon? Wij helpen je graag!

schuifpoort in hout afrormosia

Met een poort sluit je natuurlijk in eerste instantie jouw terrein goed af. Je voelt je veilig, want ongewenste bezoekers kunnen niet zomaar naar binnen. Maar natuurlijk staat die poort er ook voor wie eigenlijk altijd welkom bij je is.

Door een poort met videofoon of parlofoon te integreren, weet je altijd wie er buiten staat te wachten. Wanneer je weet wie aanbelt, kun je zelf beslissen of je de bezoeker toegang verleent of niet. 

Heel wat mogelijkheden voor videofoon

Er zijn heel wat opties om een videofoon of parlofoon in jouw houten poort of metalen poort te plaatsen. Bij de keuze zullen voor particulieren vooral een moderne uitstraling en het gebruiksgemak van belang zijn. 

 

Voor bedrijven is het dan weer handig als er uitbreidingsmogelijkheden zijn. Een onderneming groeit en het aantal videofoons zal dat misschien ook moeten doen. 

Verschil tussen een video- en parlofoon

Je kunt kiezen uit een parlofoon of videofoon. Om je keuze te vergemakkelijken is het handig om te weten wat de verschillen zijn. 

 

Parlofoon

Een parlofoon is een zogenoemde deurtelefoon, daarbij zie je de bezoeker dus niet. Je hoort hem of haar alleen maar. Je kan kiezen tussen de klassieke parlofoon met een antwoordpunt in huis, of met een “point to multipoint”. Een point to multipoint installatie heeft geen apart antwoordpunt nodig, maar werkt op je vaste of mobiele telefoon. Wanneer een bezoeker zich aanmeldt gaan alle telefoontoestellen rinkelen. 

 

Op die manier mis je dus nooit een bezoeker. Je kunt op elk moment de bezoeker te woord staan. Of je nu in het zwembad, op kantoor, in de tuin of keuken bent. Je kunt de parlofoon altijd beantwoorden. 

 

De parlofoon kun je zelf instellen. Dit kan naar je vaste telefoon of je smartphone waarmee je ook de poort kan bedienen. Je kunt deze zo instellen dat de parlofoon wordt doorgeschakeld naar het desbetreffende nummer. Dat is zeer prettig, zeker als je niet thuis bent. 

 

Videofoon

Indien je niet alleen je bezoeker via een telefoon te woord wilt staan, maar deze graag in beeld wilt hebben, kun je kiezen voor een videofoon. Op deze manier voorkom je dat je toch iemand binnenlaat zonder dat je weet wie je echt aan de deur hebt staan. Een videofoon beschikt over een LCD-monitor en laadt een scherp beeld zien. Deze is vaak voorzien van een strak- en duurzaam design en een echte aanwinst voor je interieur. 

 

Een videofoon bestaat vaak uit een elegant inbouwmodel en wordt discreet geplaatst. De oude klassieke antwoordposten zijn verleden tijd. Het nieuwe opbouwscherm biedt kwaliteit en is een lust voor het oog. Een opbouwscherm kun je ook op je bureau, dressoir of toonbank plaatsen. Dit is voordelig als je niet in wanden wilt boren. 

 

Het beeld wordt automatisch tevoorschijn getoverd wanneer iemand aanbelt. Bij het neerleggen van de telefoon gaat het beeld weer weg. Je kan ook software ervoor laten zorgen dat er een foto van die persoon op de harde schijf van je pc wordt geplaatst. Een UHF modulator toont dan weer het beeld van jouw videofoon Picture in Picture op jouw televisie.

 

Het is ook mogelijk om het beeld van je videofoon op een smartphone of iPhone te tonen. Het is maar net wat jij zelf prettig vind. Er zijn een tal van mogelijkheden beschikbaar en jij beslist zelf wat bij je past. Die ongewenste bezoeker komt in ieder geval niet zomaar binnen. 

 

Hoe kies je de juiste videofoon?

Je weet nu dat een videofoon veel voordelen biedt en ervoor zorgt dat je weet wie er voor je deur staat. Dat is het grote voordeel van een videofoon ten opzichte van een parlofoon. Het is belangrijk dat je dit verschil weet, zo kun je de juiste keuze maken. Maar hoe kies je de juiste videofoon? 

 

  • Het is allereerst belangrijk dat je weet welke mogelijkheden er zijn. Het is niet zomaar een aanschaf en er zijn diverse soorten te verkrijgen.
     
  • Verder beschikken de videofoons van tegenwoordig over veel functionaliteiten. Het is dan ook van belang dat je weet wat er allemaal op de markt is.
  • Daarbij is er ook een groot verschil in prijs- en kwaliteit. Het is dus van belang dat je hiervan op de hoogte bent.

 

Clement Metaalconstructie helpt je graag aan een poort met videofoon

 

Indien je weet wat er allemaal op de markt is kun je jouw keuze maken. Door alle opties goed door te nemen en te overleggen met een deskundige weet je wat er op de markt is. Wij adviseren je graag omtrent kwalitatieve toestellen voor een poort met videofoon en zorgen met plezier voor de installatie. Contacteer ons gerust voor vragen en informatie.

Openingstijden
kantoor en atelier:

Maandag t/m vrijdag
8:00 – 17:00 uur

Een vraag of een vrijblijvende offerte voor uw project?

Laat het ons weten en we helpen u met plezier verder.