Poort met padouk: inspiratie

houten schuifpoort op rail

Een poort met padouk geeft jouw huis en tuin de uitstraling die je wenst. Ben je op zoek naar een hardhouten padouk poort? Zoek dan niet verder. In dit artikel vertellen we je alles over padouk poorten. 

Wat is padouk?

Niet iedereen is bekend met padouk. Het is een houtsoort die vroeger op zich nog niet erg veel werd gebruikt. Maar de laatste jaren is ze sterk in opkomst.

Padouk is een exotisch hout. Het staat bekend om zijn natuurlijke duurzaamheid en is onbewerkt en gaat ruim 25 jaar mee. Dit tropisch hardhout wordt met de jaren mooier. Dit komt door de invloed van U.V. stralen en zonlicht, maar ook vocht speelt een rol bij de verandering van kleur. De oorspronkelijke rode kleur verdwijnt en wordt na verloop van tijd een wat lichtere, zachtere kleur. 

Wat is het verschil tussen grenen en padouk?

Grenen is een goedkopere en zachtere houtsoort, welke minder lang mee gaat. Grenen wordt onder hoge druk door middel van impregnatie verduurzaamd. Tropisch hardhout zoals padouk is al duurzaam en hoeft dus geen behandeling te ondergaan.

Deze duurzaamheid van padouk is opmerkelijk en dit is dan ook het grote verschil met grenen. Met hardhout kun je langer genieten zonder zorgen. 

Maatwerk poort met padouk

Een poort met padouk wordt over het algemeen op maat gemaakt. Geen een woning of poort is hetzelfde. Er wordt door een schets of technische tekening gemaakt, alvorens de poort wordt vervaardigd en geplaatst. Dit is van belang om mogelijke problemen met de plaatsing te voorkomen. Maatwerk is bovendien ook nog eens mooi en straalt wat uit.

poort hout en metaal 

Waarom zou je voor een poort met padouk kiezen?

Een poort met padouk oogt net wat authentieker, stoerder en verfrissender dan een poort van een andere houtsoort. Je ziet dat het kwaliteit is en dat straal je daarmee ook uit. De keuze is natuurlijk geheel persoonlijk.

Je moet niet kijken naar wat anderen hebben, maar wat jij mooi vindt. Een keuze voor een poort maak je immers niet zomaar. Ze zal tenslotte toch 20 à 30 jaar blijven. Het voordeel van padouk is dus dat ze heel lang mee zal gaan. Maar het oog wil natuurlijk ook wat, met een poort van padouk kies je net voor dat ene beetje extra. 

Waar kun je uit kiezen?

Padouk heeft zoals je weet niets met het soort poort te maken. Eigenlijk zijn alle soorten poorten te verkrijgen met padouk. Of het nu gaat om:

Al onze houten poorten worden op maat gemaakt. Jouw poort met padouk wordt zorgvuldig ontwikkeld en met aandacht vervaardigt. De juiste houtsectie zorgt voor een degelijk kwaliteitsproduct. Op deze manier ben je verzekerd van een duurzaam resultaat. 

Hoe kies je de juiste poort met padouk?

De keuze is persoonlijk. Het is vooral belangrijk dat je kijkt naar wat je echt zoekt. Door een lijstje te maken met wensen kom je al een heel eind.

  • Schets je tuin en poort uit en vraag om advies.
  • Kijk naar de stijl van je huis en tuin. Het geeft een prachtige uitstraling zo’n poort met padouk, maar het moet natuurlijk wel bij je huis en tuin passen. Het is immers jouw visitekaartje en je laat ermee zien wie je bent. Dit kan vooral meespelen bij de keuze die je maakt voor een poort.
  • Verder is het belangrijk om te kijken naar de soort poort die je nodig hebt. Wil je een schuifpoort? Een een poort die automatisch werkt? Of heb je een poort nodig die je zelf moet openen? Zit er een hek bij? Moet het volledige erf worden afgesloten?

Dat zijn allemaal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden voordat je een poort met padouk aanschaft. 

Het uitzoeken van een poort doe je niet zomaar. Het is een aanschaf die je als het goed is maar één keer in je leven doet.

Er zijn strakke poorten, poorten met gebogen element, combinaties van hout en metaal, hoge poorten, lage poorten. Voor ieders wens is er iets beschikbaar. Inspiratie opdoen is in dit geval belangrijk. Kies wat je mooi vindt, dan kies je de juiste poort. 

Werk je samen met een tuinarchitect?

Werk je met een tuinarchitect, maar ga je zelf op zoek naar de poort en het hekwerk? Dan kijken wij uiteraard graag hoe we jou van dienst kunnen zijn bij de productie en plaatsing.

Clement Metaalconstructie helpt je graag aan een poort met padouk

Heb je al een idee voor je poort? Leg het gerust eens aan ons voor. Of kom je er nog niet meteen uit? Dan adviseren we je natuurlijk ook graag welke poort met padouk volgens onze ervaring een goede optie is voor je woonst. We hebben er tot slot al talloze geplaatst. 🙂 

Contacteer ons gerust voor vragen en een vrijblijvende prijsopgave.

Openingstijden
kantoor en atelier:

Maandag t/m vrijdag
8:00 – 17:00 uur

Een vraag of een vrijblijvende offerte voor uw project?

Laat het ons weten en we helpen u met plezier verder.