Metalen poort met hout

Heel wat mensen kiezen tegenwoordig voor een metalen poort met hout om te laten plaatsen. Het is dus een duidelijke trend van de laatste jaren. Al is de trend misschien niet de enige reden om hout met metaal te combineren voor je poort. In dit artikel zetten we graag de troeven van een combinatie hout-metaal op een rij en geven we je wat inspiratie mee voor jouw poort.

Wat zijn de voordelen van een metalen poort met hout?

Meestal wordt er gekozen voor een metalen frame dat dan met hout wordt bekleed. Daarbij is een tropisch hardhout zoals padouk een populaire keuze. De voornaamste troeven van een gecombineerde poort zijn de volgende:

  • Door het metalen kader zijn de uiteinden van het hout uitstekend beschermd tegen slijtage, weersinvloeden, houtinsecten en vocht. Dat zijn bij houten poorten vaak de gevoeligste plaatsen die de levensduur van de poort kunnen beïnvloeden op lange termijn. Met een metalen frame gaat de poort dus vaak een stuk langer goed blijven.
  •  Metaal zorgt ook voor een versteviging tegen wind en guur weer.  De laatste jaren krijgen we zeker in de periode januari – februari te maken met stormweer en harde wind. Een extra stevige poort is dan goed meegenomen.
  • Strak en authentiek af te werken. De meeste metalen kaders hebben een strak uitzicht, wat bij veel moderne woningen past. Het hout geeft je dan weer toch een warme en authentieke uitstraling zodat het niet meteen te industrieel gaat ogen.
  • Voor alle soorten poorten toepasbaar: of je nu een schuifpoort wil of een draaipoort, er is altijd een goed ontwerp mogelijk.
  • Automatisatie wegwerken: door een metalen frame te hanteren, vallen de elementen voor de poortautomatisatie ook minder snel op en kunnen die wat meer onzichtbaar worden weggewerkt.

poort hout en metaal houten en stalen poort

 

Diverse houtsoorten mogelijk

In principe kan je heel wat houtsoorten combineren met staal. Een populaire optie is een poort in padouk met een stalen kader, maar ook andere soorten tropisch hardhout zoals afrormosia , afzelia en ayous zijn perfect mogelijk. Ook steigerhout kan je trouwens prima integreren met metaal.

Benieuwd naar de verschillende combinaties voor jouw nieuwe poort? Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak!

Poorten met extra ingewerkte elementen

Het moet gezegd dat een metalen kader ook heel wat creatieve en strakke mogelijkheden laat om extra elementen in een poort of hek weg te werken. Heel vaak zal een poort misschien ook meteen worden uitgerust met een (pakjes-) brievenbus of een videofoon. 

Deze kunnen in een stalen omkadering erg vlot weggewerkt worden. In houten frames gaat dat natuurlijk ook allemaal, maar het productieproces zal daarbij iets omslachtiger zijn. Ook sloten zijn iets vlotter te manoeuvreren in een metalen kader.

Wat met roest?

Deze vraag krijgen we vaak als het op metalen poorten aankomt. Het hout is in ieder geval goed beschermd tegen mogelijke verrotting op lange termijn, maar kan het metalen frame dan niet gaan roesten? Wel, van aluminium is geweten dat het van nature niet echt gaat roesten, bij stalen poorten gaan we een extra beschermende poedercoating toevoegen en een laag die nog eens roest gaat afweren.

Zo zit je op dat vlak ook sowieso voor vele jaren gebeiteld. Eigenlijk zijn dat dezelfde coatings die ook voor industriële projecten worden gebruikt die heel wat intensiever worden gebruikt dan de poort in je tuin, je kan er dus op rekenen dat de poort zeer lang meegaat en zijn uitzicht zal behouden.

Wat met schroefgaten?

In oude poorten wil je nog wel eens schroefgaten zien die niet zo fraai ogen na een tijd, want het is daar dat roest natuurlijk zichtbaar op kan worden. Bovendien zijn schroefgaten zelf esthetisch ook niet zo strak. We kunnen dit nagenoeg onzichtbaar wegwerken in onze poorten door de draagstructuur te verzinken en poederlakken en vervolgens het hout te beleggen of in te werken. Je kan er vanop aan dat je van buitenaf geen vijzen zal zien in jouw poort.

 

Clement Metaalconstructie maakt en plaatst jouw metalen poort met hout

Ben je eruit dat een poort met hout en metaal helemaal jouw ding is? Of wil je toch nog even wat advies inwinnen? Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij helpen je met plezier verder.

Contacteer ons gerust voor vragen en een vrijblijvende prijsopgave.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Openingstijden
kantoor en atelier:

Maandag t/m vrijdag
8:00 – 17:00 uur

Een vraag of een vrijblijvende offerte voor uw project?

Laat het ons weten en we helpen u met plezier verder.