Poort in afrormosia: mogelijkheden en inspiratie

poort in afrormosia

Een poort in afrormosia is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een duurzame en tegelijk ook authentieke poort. Deze houtsoort geeft jouw poort een erg mooie uitstraling. Ben je op zoek naar een hardhouten afrormosia poort? Wij vertellen je er graag meer over. 

Wat is afrormosia?

Afrormosia is een tropische houtsoort die al een tijdje een klassieker is voor buitenschrijnwerk zoals ramen, voordeuren, maar ook voor poorten.

Afrormosia is een Afrikaans hout dat bekend staat om zijn uitstekende duurzaamheid. Het kan makkelijk 25 jaar meegaan in weer en wind. 

Daarnaast is het ook voor het oog een heel mooi hout volgens veel mensen. Smaken verschillen uiteraard, maar een poort in afrormosia blijft, samen met poorten in padouk al jaren een veelgevraagde keuze bij ons.

Wat is het verschil tussen grenen en afrormosia?

De tegenstelling tussen tropisch hardhout en grenen zal je misschien wel ergens tegenkomen. Het verschil is dat grenen een goedkopere en zachtere houtsoort is. Nadeel: ze gaat ook minder lang mee. Grenen wordt door een kunstmatige behandeling wat duurzamer gemaakt. Tropisch hardhout zoals afrormosia is van nature uit al duurzaam en hoeft dus geen dergelijke behandeling te ondergaan.

Deze duurzaamheid van tropisch hardhout maakt dan ook het grote verschil met grenen. Met afrormosia kun je langer genieten van je poort. 

Poort in afrormosia op maat

Een poort in afrormosia is altijd maatwerk bij ons, waardoor je dus sowieso een unieke poort krijgt voor je woning.

Na een verkennend gesprek en een blik op waar en hoe je de poort wil plaatsen, gaan we aan de tekentafel voor we aan de eigenlijke productie beginnen.

schuifpoort in hout afrormosia 

Waarom kiezen voor een poort in afrormosia?

Wanneer je gaat voor een poort in afrormosia, heb je sowieso een poort die erg weinig onderhoud gaat vragen. Sterker nog: je kan het hout in zijn natuurlijke kleur laten, dus je hoeft het zelfs niet te verven.

Laat je het hout onbehandeld? Dan gaat de poort makkelijk tientallen jaren mee zonder dat je er werk aan hebt. Wil je ze toch eens verven? Dan moet je ze om de 5 à 6 jaar toch eens een nieuw likje geven.

Welke poorten zijn mogelijk?

We kunnen alle soorten poorten vervaardigen in afrormosia, dat staat dus volledig los van je materiaalkeuze. Het is ook perfect te combineren met metaal trouwens.

Zoals gezegd, maken we onze houten poorten allemaal op maat. Wij zorgen voor een poort in afrormosia van topkwaliteit.

Hoe kies je de juiste poort in afrormosia?

Die keuze is persoonlijk. Het is vooral belangrijk dat je kijkt naar wat je echt zoekt. Door een lijstje te maken met wensen kom je al een heel eind.

  • Schets je tuin en poort uit en vraag om advies.
  • Kijk naar de stijl van je huis en tuin. Het geeft een prachtige uitstraling, maar het moet natuurlijk wel bij je huis en tuin passen. Het is immers jouw visitekaartje en je laat ermee zien wie je bent. Dit kan vooral meespelen bij de keuze die je maakt voor een poort.
  • Verder is het belangrijk om te kijken naar de soort poort die je nodig hebt. Wil je een schuifpoort? Een een poort die automatisch werkt? Of heb je een poort nodig die je zelf moet openen? Zit er een hek bij? Moet het volledige erf worden afgesloten?

Dat zijn allemaal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden voordat je een poort met afrormosia aanschaft. 

Het uitzoeken van een poort doe je niet zomaar. Het is een aanschaf die je als het goed is maar één keer in je leven doet.

Er zijn strakke poorten, poorten met gebogen element, combinaties van hout en metaal, hoge poorten, lage poorten. Voor ieders wens is er iets beschikbaar. Inspiratie opdoen is in dit geval belangrijk. Kies wat je mooi vindt, dan kies je de juiste poort. 

poort in afrormosia

Werk je samen met een tuinarchitect?

Werk je met een tuinarchitect, maar ga je zelf op zoek naar de poort en het hekwerk? Dan kijken wij uiteraard graag hoe we jou van dienst kunnen zijn bij de productie en plaatsing.

Clement Metaalconstructie helpt je graag aan een poort in afrormosia

Heb je al een idee voor je poort? Leg het gerust eens aan ons voor. Of kom je er nog niet meteen uit? Dan adviseren we je natuurlijk ook graag welke poort met afrormosia volgens onze ervaring een goede optie is voor je woonst. We hebben er tot slot al talloze geplaatst. 🙂 

Contacteer ons gerust voor vragen en een vrijblijvende prijsopgave.

Openingstijden
kantoor en atelier:

Maandag t/m vrijdag
8:00 – 17:00 uur

Een vraag of een vrijblijvende offerte voor uw project?

Laat het ons weten en we helpen u met plezier verder.