Poort met doorkijk laten plaatsen? Tips en informatie

Dubbele draaipoort hout en cortenstaal

Wanneer je een poort wil laten zetten aan de oprit, is een van de vraagstukken of je een poort met doorkijk wil laten plaatsen of een volledig afgesloten poort.

In dit artikel geven we een aantal mogelijkheden voor doorkijkpoorten.

Waarom een poort met doorkijk laten plaatsen?

Een doorkijkpoort is om te beginnen een handig alternatief wanneer je geen poort met videofoon wilt laten plaatsen. Op die manier kan je nog steeds zien wie er voor de oprit staat, zonder elektronische snufjes.

Anderzijds is het ook handig wanneer je buiten bent in een voor de rest afgesloten tuin. Zo zou je al snel niet door hebben dat je bezoek hebt als je ook niet ziet wie er aan de poort verschijnt.

Houten poort met doorkijk

Houten poorten kan je volledig dichtmaken, maar je hebt ook verschillende mogelijkheden om een doorkijk te voorzien. Het meest voorkomende is dat je voor bijvoorbeeld padouk latjes gaat die je wat uit elkaar kan zetten, zodat de doorkijk ontstaat. Latjes kunnen ook met andere houtsoorten uiteraard.

Zoals je hieronder kunt zien, kan je ook mooie resultaten krijgen wanneer je hout gaat combineren met metalen elementen. Dat is misschien handig voor bijvoorbeeld een poort met brievenbus

poort met padouk latjes

schuifpoort met padouk en metaal

Metalen poort met doorkijk

Ook bij de volledig metalen poorten zijn er diverse opties om een doorkijk te voorzien. Ook hier is de logische oplossing om te spelen met de afstand van de latten.

Een creatieve oplossing hierbij is het gebruik van schuine lamellen.

Schuine lamellen

Veel of weinig doorkijk van buitenaf?

Misschien wil je geen volledig gesloten poort, maar ben je toch wel gesteld op voldoende privacy in je tuin? Dan kan je kiezen voor een zogenaamde halfdoorkijk. Daarbij wordt de doorkijk van buitenaf grotendeels beperkt.

De truc daarbij is dat er dan gewerkt wordt met houten planken of metalen lamellen die elkaar deels overlappen. Vanaf “jouw” kant van de poort kan je dan nog wel doorkijken als je dicht genoeg gaat staan. Van buitenaf wordt het dan al lastiger voor pottenkijkers.

Poort op maat nodig? Reken op Clement!

Denk je erover om een poort op maat te laten maken en wens je graag de de mogelijkheden eens te bespreken? Wij kunnen je zeker verder helpen en voorzien de volledige productie en installatie.

Graag meer informatie over onze oplossingen of een vrijblijvende offerte? Contacteer ons gerust!

Openingstijden
kantoor en atelier:

Maandag t/m vrijdag
8:00 – 17:00 uur

Een vraag of een vrijblijvende offerte voor uw project?

Laat het ons weten en we helpen u met plezier verder.