Poort met brievenbus op maat nodig? Tips en info

poort met brievenbus

Tussen onze aanvragen voor poorten, komt heel vaak een poort met brievenbus terug op het verlanglijstje van onze klanten. Meestal wordt de brievenbus dan geïntegreerd in de poort zelf, zowel in hout als metaal is dat mogelijk.

Ben je op zoek naar een poort met brievenbus? Dan geven we hier je graag wat inspiratie en tips mee die je voor jouw project kan overwegen.

Poort met geïntegreerde brievenbus: voordelen

Een poort met een inbouwbrievenbus heeft een aantal voordelen.

  • Om te beginnen is het esthetisch gewoon mooier dan een losstaande brievenbus in veel gevallen.  Het ontwerp sluit aan op het huis, de tuin en de poort zelf.
  • Daarnaast is het ook praktisch: zo verlies je geen extra plaats aan een aparte brievenbus en is het bijvoorbeeld makkelijker om het gras errond te maaien of onkruid te wieden.
  • Ook de postbode of pakketbezorger is er trouwens blij mee. Hij of zij zal niet te ver moeten zoeken en ook niet op het erf moeten komen, best handig wanneer je een waakhond ofzo hebt of wanneer je de poort liever zo veel mogelijk dicht laat.

Hoe kunnen we een brievenbus in de poort integreren?

Brievenbussen kunnen ingebouwd worden in de zuilen of palen van de poort. Zowel voor houten poorten als metalen poorten is dit mogelijk. Het maakt verder ook niet uit of het een schuifpoort of een draaipoort is.

Hier vind je alvast enkele inspirerende voorbeelden.

schuifpoort in hout afrormosia poort hout en metaal

poort met padouk latjes poort met brievenbus

Interessante opties voor een poort met brievenbus

Een poort met een geïntegreerde heeft nog een aantal opties die interessant kunnen zijn. We geven er hier enkele mee:

Video: ontdek onze brievenbusconsole

Onze tip: voorzie een pakketjesbus bij je poort

We bestellen steeds meer zaken online, dus dat betekent ook dat je vaker pakketjes thuis mag verwachten. Heel wat brievenbussen zijn daarom te klein geworden. Er is al sprake van om verplichte minimale afmetingen van een brievenbus te verhogen. Nu moet een brievenbus wettelijk slechts 23 centimeter lang zijn en 3 centimeter hoog. Daarom kan maar liefst 20% van onze pakjes gewoon niet in de brievenbus bezorgd worden, wat toch de bedoeling is.

Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een grotere pakketjesbus, zodat koeriers deze daarin kunnen droppen in plaats van bij de buren, in het tuinhuis of op een plek waar je het pakje gewoon zelf niet weet liggen.

Onze tip is dus om mee te gaan met de veranderende tijden en meteen een grotere pakjesbus te integreren in de poort.

Denk ook aan eventuele verlichting

Verlichting bij een poort met brievenbus is vaak ook handig. Zeker in de wintermaanden, wanneer je doorgaans pas thuis bent van het werk wanneer het al donker is en je dan nog de post uit moet halen. En ook voor bezoekers is het natuurlijk prettiger dat ze de bel of de parlofoon makkelijk kunnen zien in het donker.

Bij opritten waar de straatverlichting niet of minder aanwezig is en waar ook niet meteen tuinverlichting bij is, kan het dus een nuttige optie zijn om wat verlichting te integreren bij de poort zelf.

Hou je huisnummer zichtbaar

Dit is ook een klassieke fout bij de plaatsing van poorten: het huisnummer wordt nagenoeg onzichtbaar of soms zelfs gewoon vergeten. Nu, op de brievenbus moet je sowieso je huisnummer voorzien. Zorg ervoor dat het huisnummer goed zichtbaar is voor de postbode en koeriers. Om het allemaal een beetje esthetisch te houden, kan je uiteraard ook kiezen voor een mooi decoratief huisnummer.

Poort met brievenbus laten plaatsen? Reken op Clement Poorten!

Nog op zoek naar die nieuwe poort in hout of metaal? Wij helpen je graag van ontwerp tot realisatie. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak en prijsopgave.

Openingstijden
kantoor en atelier:

Maandag t/m vrijdag
8:00 – 17:00 uur

Een vraag of een vrijblijvende offerte voor uw project?

Laat het ons weten en we helpen u met plezier verder.