Dubbele poort op maat laten maken? Alle tips en info

Handbediende toegangspoort thermo ayous

Dubbele poorten, ook wel dubbele poorten of dubbele draaipoorten genoemd bestaan uit twee scharnierende panelen die open en dicht zwaaien. Dubbele poorten worden vaak geplaatst bij opritten, commerciële panden en industriële voorzieningen. Vaak gelden ze als alternatief voor een schuifpoort. In dit artikel geven we graag wat tips en aandachtspunten voor een poort met twee vleugels. 

Voordelen van een dubbele poort

Het gebruik van dubbele poorten heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de verhoogde veiligheid die ze bieden.

Omdat dubbele poorten twee panelen hebben die open en dicht zwaaien, kunnen ze bijvoorbeeld op hun plaats worden vergrendeld om onbevoegde toegang te voorkomen. Dit maakt ze een uitstekende keuze om de woning te beveiligen of ongewenste bezoekers buiten te houden.

Meer plaats voor voertuigen

Een ander voordeel van dubbele poorten is dat ze meer ruimte bieden voor voertuigen om in en uit te rijden. Met een enkele poort moeten voertuigen soms halvelings rond de poort manoeuvreren terwijl deze openstaat, wat moeilijk kan zijn in krappe ruimtes. Dubbele poorten zorgen ervoor dat voertuigen gemakkelijker door de opening kunnen, waardoor ze een geweldige optie zijn voor eigendommen met beperkte ruimte.

Dubbele poorten zijn soms ook handiger in gebruik dan enkele poorten. Bij een enkele poort moet de gebruiker vaak direct de volledige poort openen is voordat hij door kan.

Bij dubbele poorten kan de gebruiker langs één open poortdeur passeren terwijl de andere nog dicht is, wat tijd en moeite bespaart. Dit is vooral handig wanneer je gaat wandelen, fietsen of met de brommer of motor buiten gaat en dus geen brede uitgang nodig hebt zoals met de wagen.

Esthetische mogelijkheden

Naast deze voordelen zijn dubbele poorten ook esthetisch. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout en metaal en kunnen worden aangepast aan de stijl van het pand. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor het versterken van de uitstraling van een huis of bedrijf.

Waarop letten bij de keuze voor een dubbele poort?

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van dubbele poorten.

1. Hoe groot is de beschikbare opening?

Een van de belangrijkste factoren is de grootte van de opening. Wij vervaardigen dubbele poorten op maat, dus we komen zelf opmeten om zeker te zijn dat de poorten gaan passen in de ruimte waar de ze worden geïnstalleerd.

2. Materiaalkeuze

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is het materiaal van de poorten. Verschillende materialen hebben verschillende kenmerken, dus het is belangrijk om een materiaal te kiezen dat past bij de behoeften van het pand.

  • Houten poorten zijn bijvoorbeeld mooi en kunnen op maat worden gemaakt.
  • Metalen poorten zijn dan weer sterk en duurzaam.
  • Of je kan natuurlijk ook beide materialen gaan combineren.

3. Poortbediening en automatisatie

Het is ook belangrijk om na te denken over het type poortopener dat zal worden gebruikt en de automatisatie.

Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder elektrische poortopeners met afstandsbediening of poortbediening met de smartphone. Ook wat de poortmotoren betreft kijken we best ter plaatse wat de beste optie is om een poort eventueel te automatiseren.

Clement Poorten helpt je graag aan een dubbele poort op maat

Over het algemeen zijn dubbele poorten een uitstekende keuze voor het beveiligen en verbeteren van een woning. Ze bieden meer veiligheid, meer ruimte voor voertuigen om in en uit te rijden, en zijn handig en gebruiksvriendelijk. Met het juiste materiaal en de juiste poortopener kunnen dubbele poorten een waardevolle toevoeging zijn aan elk huis of bedrijf. Interesse? Contacteer ons vrijblijvend

Contact

Tel: 09 324 60 32
E-mail: info@clementpoorten.be
Adres: Léon Bekaerlaan 30C
9880 Aalter

clement poorten bestelwagen

Een vraag of een vrijblijvende offerte voor jouw project?

Laat het ons weten en we helpen je met plezier verder.