Aluminium poort op maat laten maken? Alle tips en info

Aluminium poort Alinel

Een aluminium poort op maat is een populaire keuze voor wie zowel veiligheid als visuele aantrekkingskracht wil toevoegen aan zijn woning. Metalen poorten van aluminium staan bekend om hun sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen roest en corrosie. Dit maakt ze een ideale keuze voor gebruik als inrijpoort of tuinpoort. Ze zijn bestand tegen de weerselementen en kunnen jarenlang hun uiterlijk behouden. Wij geven je graag wat tips en inspiratie mee over deze poorten op maat.

Welke stijlen zijn er bij aluminium poorten?

Er zijn veel verschillende stijlen op maat gemaakte aluminium poorten mogelijk. Van eenvoudige en functionele ontwerpen tot meer uitgebreide en decoratieve opties.

Enkele veel voorkomende stijlen zijn traditionele, op smeedijzer geïnspireerde ontwerpen, moderne geometrische patronen en sierlijk rolwerk. Deze poorten kunnen ook worden aangepast met een verscheidenheid aan kleuren, afwerkingen en extra opties om te passen bij de stijl van je huis en het landschap. Enkele populaire extra’s zijn de integratie van een brievenbus en/of videofonie bij de poort.

Alu platen schuifpoort

Dubbele draaipoort met aluminium kokers

Vrijdragende schuifpoort met aluminium buisjes

Poorten in alinel: een uniek alu concept

Bij de aluminium poorten bieden we ook een high-end afwerking aan met onze poorten in alinel. Deze hedendaagse aluminiumprofielen zijn ontwikkeld door de gelijknamige firma en duiken de laatste jaren vooral op als een accent bij moderne bouw.

Alinel bekleding poort

Duurzaam en eenvoudige bediening

Een van de belangrijkste voordelen van kiezen voor op maat gemaakte aluminium poorten is hun duurzaamheid. Ze gaan zonder veel onderhoud lang mee. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor ze eenvoudig te installeren en te bedienen zijn.

De bediening kan manueel, maar je kan uiteraard ook kiezen voor een automatisatie, zowel voor schuifpoorten als draaipoorten kan dit. Hierbij bieden we ook de mogelijkheid om een poortbediening die werkt met je smartphone te installeren.

Wat kost een aluminium poort?

De kosten van op maat gemaakte aluminium poorten kunnen variëren, afhankelijk van de grootte, stijl en functies die u kiest. Ze worden echter over het algemeen als een kosteneffectieve optie beschouwd in vergelijking met andere materialen zoals hout of staal. Ze hebben ook lage onderhoudskosten, waardoor ze ook op de lange termijn kosteneffectiever zijn.

Maar het belangrijkste is om naast je budget ook rekening te houden met het algehele ontwerp en de stijl van je huis en het niveau van veiligheid en privacy dat je wenst.

Clement Poorten helpt je graag aan een aluminium poort op maat

Kortom, een op maat gemaakte aluminium poort is een geweldige optie wanneer je duurzaam, veilig, esthetisch en budgetvriendelijk wil combineren in je project. Wij helpen je graag aan een maatwerk poort. Interesse? Contacteer ons vrijblijvend

Contact

Tel: 09 324 60 32
E-mail: info@clementpoorten.be
Adres: Léon Bekaerlaan 30C
9880 Aalter

clement poorten bestelwagen

Een vraag of een vrijblijvende offerte voor jouw project?

Laat het ons weten en we helpen je met plezier verder.