Poort met spijlen laten maken?

Smeedwerk hekken

Een poort met spijlen is een van de meest traditionele manieren om een poort mee af te werken. De spijlen kunnen in hout of metaal bestaan en er zijn cilindervormige, hoekige of platte varianten mogelijk. Zowel bij schuifpoorten als draaipoorten zie je het terug en eveneens bij houten poorten of metalen poorten.

Hier maken we je graag even wegwijs in de verschillende mogelijkheden en afwerkingen. Werk maken van jouw project? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte.

Waarom hebben poorten van oudsher zo vaak spijlen?

Poorten met spijlen zien we al heel lang. Het belangrijkste voordeel zit hem in het feit dat je via spijlen enerzijds een afsluiting hebt van je terrein, maar anderzijds toch een poort met doorkijk hebt. Je kan zien wat er aan de andere kant gebeurt zonder de poort of het hek te moeten openen. Dat voelt vooral een stuk veiliger aan. Voor de rest is de traditie eigenlijk nooit weggegaan, integendeel: er zijn in de loop der jaren heel wat creatieve innovaties en afwerkingen met spijlen bijgekomen.

Traditionele poorten met spijlen

Spijlpoorten geven direct een traditioneel uitzicht. Of het nu gaat om een poort met smeedwerk, dan wel om een andere houten of metalen poort. Daarom blijft het een gewilde optie om een poort of hekken te plaatsen. Bekijk hier een aantal voorbeelden van onze hand.

Smeedwerk hekken smeedijzeren schuifpoort industriële schuifhekken 4

Moderne poorten met spijlen

Daarnaast zijn er ook meer hedendaagse afwerkingen met spijlen, of toch met concepten die erop gebaseerd zijn. De creatieve mogelijkheden gaan zeer ver. Hier vind je een aantal van onze moderne favorieten die we reeds mochten realiseren.

poort met loopdeur apart schuifpoort met schuine lamellen (2) industriële schuifhekken 3

Innovatieve poortbekleding gebaseerd op spijlen

De poorten met spijlen zijn natuurlijk slechts een optie, ze vormen zoals eerder aangegeven ook de basis voor nieuwe innovaties. Zo wijzen we bijvoorbeeld graag naar onze poorten in alinel. Dit is een hedendaagse afwerking met aansluitende aluminium profielen die het effect van spijlen eigenlijk volledig nabootst, maar dan wel zonder doorkijk. Dit is met name voor hedendaagse projecten en bij nieuwbouw erg in trek bij onze klanten. Informeer gerust naar de mogelijkheden van alinel indien dit ook jouw stijl (of was het toch spijl) is.

Alinel bekleding poort ALINEL Type C

Clement Poorten helpt je graag aan een poort op maat

Je kan bij ons terecht voor zowel het ontwerp, de productie als de plaatsing en poortautomatisatie van jouw poort op maat. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend plaatsbezoek en we helpen je graag verder.